dilluns, 31 de desembre del 2012

LES COMPETÈNCIES DE LES TIC

El món és un canvi constant, tot canvia : els costums, la manera de viure, la vida, la moda, el menjar, els hàbits i les tecnologies no en són pas una excepció. Actualment les noves tecnologies han arrssat en tots els àmbits. I jo en aquesta entrada us volia parlar de les noves tecnologies en l'hàmbit de l'educació i la repercussió que ha tingut en els mestres. 

El cas és que abans d'acabar el semestre el Jorge ens va dir que haviem de fer una presentació de diapositives parlant sobre les competencies en els mestres de les TIC i ens va donar unes webs(UNESO) on hi podriem trobar informació rellevant per posar en la presentació. Jo ja l'he fet aixi que ara ja puc comentar les  conclusions que n'he tret, però abans us posaré alguna de les diapositives perquè en tingueu una idea del que em refereixo quan parlo de les TIC en els docents i el seu paper.

* Curiositat: les tic, son les tecnoligies de la informació i la comunicació.



El cas és que havent fet aquest treballet m'he pogut assebentar que els mestres no estan al dia amb les noves tecnologies. El que explico en aquesta presentació és la feina que han de fer els docents en relació a les noves teclonologies. És a dir, les competències bàsiques que ha de tenir un mestre en relacio  ales TIC. I durant tota la presentació vaig explicant aixó, es una adaptació del que he trobat. La veritat es que ho explica amb tot detall com els docents d'han d'adaptar. Aqui us he posat alguns exemples.


  • Els docents han de ser capaços d'utilitzar xarxes de recursos per ajudar als
    estudiants a col·laborar, accedir a la informació i comunicar amb experts externs.
    Els docents han d'aplicar la tecnoligia amb felxibilitat i coneixament.
  • Els docents han de ser capaços de concebre comunitats del coneixement
    basades en les TIC, i també han de saber utilitzar aquestes tecnologies
    per fomentar les competències dels estudiants


Està clar que cal una implicació important dels mestres pel que fa les noves tecnologies, perquè els nens n'acaben sabent moltes vegades més que ells, i per aixó el món avança les tecnologies també i tots ens em d'adpatar.

Personalment crec que les noves tecnologies són molts positives pels estudiants i pels mestres. Els mestres poden explicar, fer activitats, crear presentacions etc de manera més dinamica, més creativa cosa que fara que els nens ho vegin d'una altre manera s'ho prenguin més en serio i hi posin més dedicació perquè moltes vegades amb les TIC es crearan el seu propi aprenentatge.Hi haura més comunicació mestre-alumne i trobo que aixó potser molt positiu.



EN VOLEU SABER MÉS?

UNESCO

ISTE





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada