dilluns, 31 de desembre de 2012

APLICACIÓ DE LES NOVES TECNOLOGIES A L'ESCOLA!


Fins quant durarà la pissarra de guix? Quan es canviarà el model d'escola? Aquestes eren algunes de les preguntes que una mestra de 5è de primaria ens va fer al començar la seva presentació a la universitat durant la setmana d'activitats extraordinàries ( SAE).

Aquesta noia es diu Anna i ens va parlar sobre moltes coses, m'agradaria que en aquesta entrada us quedessiu amb la idea del que va dir i pogueu reflexionar una mica. 

"Parlem de màquines o canvi metodològic?" ( Anna)

Les  noves tecnologies tenen moltes avantatges pots interactuar, comunicar, tocar..Es treballar amb diverses fons i no només amb les tecnològiques, també fomenta el treball en equip.
A través de la Taxnonomia de Bloom ens va anar explicant els diferents paramatres. I lo important en l'educació deia ella, és motivar.

L'Anna ens va parlar de 5 canvis que s'han de produir en el mestre:

1- passar el ANALÒGIC- DIGITAL
2- del LLIGAT- MÒBIL
3- AILLAT- CONECTAT
4- GENÈRIC- PERSONAL
5-TANCAT- OBERT

L'alumne ha de ser l'amo del seu propi treball, exposició i compromís.
Els nens fan de mestres:
- Fent exposicions
- Ensenyant coses a altres nens de la classe
- fent entrevistes a altres ex-alumnes
-etc.

Què aporten les TAC?
- aporten interacció, clima de treball.. Els nanos son protagonistes de la seva pròpia feina.

La conferència que en va fer aquesta mestra em va agradar molt, pel fet que em va aportat convenciment de lo important que son les TIC i les TAC i aixi vaig apendre més sobre aquest tema. La veritat es que abans de la conferència no sabia molt bé com influien les noves tecnologies a l'escola anava una mica perduda en com les podria utilitzar amb els nens, quina és la millor manera.. però ara ja en tinc una idea més global de mica en mica ja aniré entrant en casos concrets.


EN VOLS SABER MÉS?

En aquesta web hi podeun trobar més informació sobre aquest tema :  http://recursosticmestre.com/2009/09/03/de-les-velles-tic-a-les-actuals-tac/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada