dilluns, 26 de novembre del 2012

ELS BRIGADEIROS

El passat dimarts dia 20 de novembre, vam emprendre les exposicions orals del tema "indentitat i territori" el qual pertany al modul de processos i contextos educatius II( coed i gtic). L'imma la nostra professora de coed, ens va repartir un full on posava totes les exposicions i els noms de cadascú amb la parella que anava . A mi em va tocar aquell dia, juntament amb la meva parella la Judith. Així doncs aquesta publicació al bloc és una explicació de la nostra exposició perquè en tingueu una idea.Demà quan s'acabin totes les exposicions ja faré un resum general de com han anat totes les presentacions.

L'exposició que vam dur a ter-me va ser senzilla i clara. Volíem transmetre un missatge entenedor i que a la vegada fos divertit i creatiu.Pensant-ho bé  i veient que a les dues ens agrada molt cuinar, vam decidir fer "Els brigadeiros" un postre brasilé molt dolç i que poca gent del nostre país coneix. Primer de tot, vam iniciar l'exposició amb una música brasilenya per cridar l'atenció del públic.Seguidament, a la següent diapositiva de Prezi, vam posar un brigadeiro difuminat i vam preguntar el públic si sabien de que es tractava.Com que el brigadeiro té forma de trufa, algú del public va respondre que era una trufa i va ser llavors quan els vam dir que és un brigadeiro.La judith va explicar una mica el que és i jo la seva història. Vam projectar un vídeo dels ingredients i la mesura de cada un d'ells que nosaltres mateixes vam gravar. I després va sortir un vídeo de nosaltres fent l'elaboració del brigadeiro. Finalment vam concloure l'exposició explicant el perquè de la tria d'aquest treball i vam repartir brigadeiros a tota la classe!

Si t'has quedat amb ganes de provar-los i vols mullar-te una mica  a la cuina aquí et deixo la recepta perquè els puguis elaborar tu mateix/a. Bon profit!


INGREDIENTS

- 3 cullerades de llet condensada

- 1 cullerada de mantega
- 2 cullerades de cacao en pols
- fideus de colors, sucre glacé o altres ingredients per decorar els brigadeiros un cop finalitzats.
Atenció, aquest dolç conté moltes calories
ELABORACIÓ
Primer de tot barrejem  el cacao en pols, la mantega i la llet condensda dins d’una olla petita o recipient de metall. Aquesta mescla es barreja durant uns 10-15 min a foc mig.
A continuació ho heu de deixar reposar 15 minuts i després fer les boletes que si voleu es poden presentar en algun motlle. Finalment ho podeu decorar amb sucre glacé, fideus de colors o altres ingredients.

1 comentari:

  1. Una gran entrada i un molt bon plat. Aquí et passo el meu bloc perquè comentis, si vols: http://marcelgm7.blogspot.com.es/

    La presentació va ser molt aprofitosa per a tots/es

    ResponElimina